Braškių maistinių medžiagų poreikiai


Braškių maistinių medžiagų poreikiai keičiasi atsižvelgiant į augalo augimo etapą. Sužinokite, kurios maistinės medžiagos yra svarbiausios skirtinguose augimo etapuose.

 

Maistinių medžiagų vaidmuo pagrindiniuose augimo etapuose

Po nuskynimo iki naujo augimo ar įsitvirtinimo

Azotas reikalingas sukaupti atsargas vainike pakartotiniam jų panaudojimui ir vėliau naujų lapų augimui pavasarį.

Fosforas, kalcis, boras ir cinkas – maksimaliai sustiprinti šaknų suaugimą ir padėti augti naujoms.

Kalis – geram augalo suaugimui.

 

Vegetacinis augimas

Azotas – pagrindinės dozės šiame etape reikalingos lapų ir augalo dauginimuisi.

Fosforas  patenkinti įsisavinimo poreikius iki pat žydėjimo.

Kalis – sustiprinti lapų augimą ir padėti augalui tvirtai suaugti.

Kalcis – sukurti augalo augimo lygius ir išlaikyti pastovų augančių audinių aprūpinimą.

Siera ir magnis – išlaikyti stiprių, sveikų lapų augimą ir aprūpinti augalą atsargomis.

Mikroelementai – užtikrinti, kad nebūtų ribojamas fotosintetinis augimas.

 

Nuo žydėjimo iki uogų užmezgimo

Kalis – didžiausias poreikis uogų formavimuisi ir uogų kokybei.

Azotas – mažesniais kiekiais, kad nepakenktų uogų derėjimo stabilumui.

Fosforas  patenkinti įsisavinimo poreikius iki pat žydėjimo.

Kalcis  ir magnis – padėti formuotis naujiems audiniams ir padidinti derėjimo vientisumą, sumažinti ligų pavojų ir pratęsti tinkamumą vartoti.

Boras – gerai žiedadulkių gamybai, sėklų formavimuisi ir uogų užmezgimui.

Kiti mikroelementai – pagal augimo poreikį.

 

Nuo uogų derėjimo iki sunokimo

Kalis – maksimaliai pagerinti uogų kokybę, ypač BTC, rūgštingumą ir skonį.

Fosforas  padidinti po uogas paskirstomą kiekį.

Azotas – nedideliais kiekiais, išlaikant balansą su kitomis maistinėmis medžiagomis – N perteklius šiame etape gali sugadinti uogas, tačiau dėl per mažo N kiekio mažėja uogų dydis.

Boras ir kalcis – uogų tvirtumui.

Braškių tręšimo technologija
Braškių tręšimo technologija